Luxe vakantiewoning of chalet in de Ardennen huren rechtstreeks van de eigenaar - met privé sauna en hottub (jacuzzi)

Luxe chalet (4 volw +2 kinderen) met sauna en hottub, gelegen in POUPEHAN -  het hart van de Ardennen (Luxemburg regio Bouillon- in de Semois vallei).  De Semois staat gekend als een van de mooiste rivieren van België. Door de schoonheid van de omliggende landschappen is deze vallei een echt paradijs in het hartje van de Ardennen. Hou je van rust en natuur dan is dit iets voor jou. Voor de hond is er een volledig omheinde tuin (dog proof). Het huisje is gelegen in een doodlopende straat aan de rand van een bos en vlakbij de Semois rivier.  Rechtstreeks van aan het huisje vertrekken er verschillende wandelingen, goed voor dagen wandelplezier waarbij je zelden iemand tegenkomt (uitgezonderd herten, everzwijnen,...).  Geniet na een flinke wandeling in alle stilte, rust en privacy van de hottub en sauna. 

Op amper 30 minuten rijden ligt de grotere broer "Charme à Vencimont" 

Omgeving

Ondek bedwelmende landschappen

Talrijke ontspanningsmogelijkheden: boswandelingen, uitstappen te paard, of met de mountainbike (VTT). Afdalingen van de Semois per kayak. Geen zin om te wandelen ? Een ritje met een treintje van hotel Auberge de la Ferme in Rochehaut langs hun wildpark behoort tot de mogelijkheden. Hun winkel met Ardeense specialiteiten is eveneens een bezoekje waard ! 

 

Parapente en Paramotor:

Ardennes Club Ecole te Bertrix

0498/33 44 44

camille_bourg@scarlet.be

 

Rochehaut (op amper 4 km) is bekend om het legendarische uitzichtpunt naar het dorpje Frahan (UNESCO geklasseerd uitzicht), gelegen in een meander van de Semois. Er zijn horecazaken, winkeltjes, musea, een dierenpark en een toeristentreintje. 

Net over de grens ligt het Franse stadje Sedan. Hier vind je het grootste bewaard gebleven middeleeuws kasteel uit Europa. Dit kasteel is maar liefst 35.000 vierkante meter groot! In Sedan vind je de Maas en haar zijrivieren. Ook van hier kan je vertrekken voor spectaculaire wandelingen of fietstochten.

Welkom in de Middeleeuwen!

 

Bouillon met zijn Chateau Fort, 12 kilometer van het huisje af, is zeker een bezoekje waard. 

De versterkte burcht van Bouillon was ooit de woonplek van de beroemde kruisvaarder Godfried van Bouillon. De burcht staat majestueus op een rots en torent hoog boven de meanderende Semois uit.

Deze toeristische plaats wordt beschouwd als de oudste feodale burcht van België. In de loop van de tijd werd het verbouwd tot dit onneembare fort. De architect Vauban van Lodewijk de Veertiende voerde er grote verbouwingswerken uit tijdens de oorlogen in die periode. 

Je kan de burcht bezoeken en er worden ook enkele activiteiten georganiseerd: 

  • roofvogelshows van 1 maart tot 11 november
  • tentoonstellingen
  • een bezoek aan de kelders waar de Oeillet du Château, een buitengewone kaas van de Bergerie d'Acremont, wordt gerijpt.
  • fakkeltochten

 

Kasteel van Sedan

Ontdek de reus van Sedan, een fort van 35 000 m² dat er bijna zes eeuwen geleden gebouwd werd. Dwaal langs de vestingmuren en treed in de voetsporen van de Prinsen La Marck en La Tour d’Auvergne. Herleef de Middeleeuwen dankzij ons circuit "1000 jaar geschiedenis"!

 

 

Langlaufen - La Chapelle

Laat u verleiden door de prachtige staatsbossen van Sedan met 33,5 km bewegwijzerde en goed onderhouden pistes voor een onvergetelijk moment met vrienden of familie ! Er zijn uitgezette routes van 3 tot 15 km. Al het benodigde materiaal kan er gehuurd worden : ski’s, stokken en schoenen.
Alleen geopend als er sneeuw ligt (wij raden u aan vooraf te bellen).

Ski de fond - La Chapelle,
Home d'Accueil - Ski Club Sedanais,
08200, LA CHAPELLE +

+33 6 83 58 34 38

 

De Franse champagnestad Reims ligt op 1,5 uur rijden

In de omgeving kun je mooie wandelingen maken, zoals naar de ruïnes van Montragut en de restanten van het kasteel van Lyresse. Om ten volle van de verborgen plekjes van de Semoisvallei te genieten en het landschap te bewonderen, vaar eens de charmante rivier Semois af met een kajak of kano ( Kajak faciliteiten op amper 1 km van het huisje). Deze brengen je naar de meest schilderachtige plekjes van de Ardennen, daar waar de auto je niet brengen kan. 

 

Te bezichtigen

  • Kasteel van Bouillon
  • Archeoscoop in Bouillon
  • het ducalmuseum
  • le parc à Gibier
  • kasteel van Sedan
  • De abdij van Orval in de Ardennen bij de Gaume