Home » Charme à Bouillon » Ligging

Luxe chalet ideaal gelegen in de mooiste streek van de Ardennen

De chalet is gelegen in Poupehan - BOUILLON in het hart van de Ardennen.

De  vakantiewoning straalt één al charme uit en is de plaats bij uitstek om te genieten van het moment . Kom er  herbronnen in de sauna en hottub na een flinke wandeling of fietstocht.

De chalet is gelegen in een doodlopende straat aan de rand van een bos en op 100 meter van de Semois. Het is de ideale uitvalsbasis voor wandelliefhebbers , mountainbikers , vissers en rustzoekers. 

De chalet is gelegen in de Ardennen (Poupehan), in de vallei van de Semois,  op wandelafstand van Frahan, Rochehaut, Alle-sur-Semois en Vresse sur Semois. 

Van hieruit zijn tal van prachtige wandelroutes te volgen. Bovenaan de berg (op amper 4 km) ligt Rochehaut .

Rochehaut is bekend om het legendarische uitzichtpunt naar het dorpje Frahan ( geklasseerd dorpje), gelegen in een meander van de Semois. Er zijn horecazaken, winkeltjes, musea, een dierenpark en een toeristentreintje. 

Net over de grens ligt het Franse stadje Sedan. Hier vind je het grootste bewaard gebleven middeleeuws kasteel uit Europa. Dit kasteel is maar liefst 35.000 vierkante meter groot! In Sedan vind je de Maas en haar zijrivieren. Ook van hier kan je vertrekken voor spectaculaire wandelingen of fietstochten.

Welkom in de Middeleeuwen!

Bouillon met zijn Chateau Fort, 12 kilometer van het huisje af, is zeker een bezoekje waard. 

De Franse champagnestad Reims ligt op 1,5 uur rijden

In de omgeving kun je mooie wandelingen maken, zoals naar de ruïnes van Montragut en de restanten van het kasteel van Lyresse. Om ten volle van de verborgen plekjes van de Semoisvallei te genieten en het landschap te bewonderen, vaar eens de charmante rivier Semois af met een kajak of kano ( Kajak faciliteiten op amper 1 km van het huisje). Deze brengen je naar de meest schilderachtige plekjes van de Ardennen, daar waar de auto je niet brengen kan.