Luxe vakantiewoning of chalet in de Ardennen huren rechtstreeks van de eigenaar - met privé sauna en hottub (jacuzzi)

Activiteiten Graide (Bièvre) - regio Bouillon

WAT TE DOEN

Jardin des Hiboux 

In de Jardin des Hiboux kan je 75 roofvogels van dichtbij ontmoeten. De vogelshow is al even adembenemend en brengt je hele gezin in vervoering

  • Je maakt kennis met de oehoe, de kerkuil, de buizerd, de arend, de gier en nog vele andere soorten
  • Je leert bij over hun jachttechnieken en hun bijzondere kenmerken.
  • Je woont een roofvogelshow bij.

Het geheim van de honing

Nadat je alle volières hebt gezien, vertelt een imker je meer over de geheimen van de honingproductie en over het leven van de bijen. Door het maken van uitstekende honing en het verhogen van het aantal bijenkasten werd hij de eerste professionele imker in België. Hij beheert  momenteel meer dan 200 bijenkasten verspreid over het land voor een jaarlijkse productie van meer dan 6 ton honing van 18 verschillende variëteiten.

Kom dan de boerderijdieren voeren: ezels, alpaca's, geiten, schapen, pony's...

https://www.jardindeshiboux.be/

 

Ambachtelijke imkerij in Sugny, Vresse-sur-Semois: https://www.foudabeilles.com/hoofdmenu

 

Fondue-huifkar tocht - februari 2023

Beleef een unieke ervaring rond een tafel gevuld met een heerlijke maaltijd op een koets voortgetrokken door twee prachtige Ardense trekpaarden, op ontdekking in de Ardennen. 

Een verrassende excursie waarbij toerisme en lekker eten gecombineerd worden, Aangeboden door Chariot à fondue uit Porcheresse.

Ontdek het Ardense binnenland, het platteland rond Porcheresse op het ritme van de trekpaarden. De voorgestelde circuits leiden je langs Graides, Gembes, Our, de Col du Grinchi, Daverdisse... Neem plaats rond de tafel met vrienden of familie - tot 12 personen - en geniet van een gastronomische tocht van 2 à 3 uur.

Leisteengroeve in Alle

Blauwe steen doet dromen en veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de Ardennezen de eerste waren die het ontdekten en exploiteerden. Op de top van het charmante en levendige dorp Alle-sur-Semois heeft de mijn tientallen jaren lang voor het levensonderhoud van de gezinnen in de regio gezorgd. Het bedrijf sloot zijn deuren in 1948 na de succesvolle ontwikkeling van de buitenlandse en moderne productie.

Je betreedt het hart van de toenmalige, nog steeds intact gebleven, mijnwereld en herbeleeft het dagelijks leven van meerdere generaties mannen en hun vak.

Onder het toeziend oog van de vleermuizen dwaal je door mysterieuze gangen naar de betoverende lagune en herleef je een eeuw lokale industriële geschiedenis.

https://ardoisalle.be/nl/onthaal

De langlaufpistes van Croix-Scaille

De pistes bieden jou een sneeuwrijke uitstap aan tijdens je verblijf in de Ardennen. Kom er met de gehele familie sneeuwpret beleven. 

Pistes van Croix Scaille -503m - hoogte van 420 tot 503 meter
Deze vier mooie langlaufpistes (4, 7, 9 of 12 kilometer) liggen in het dorp Louette Saint-Pierre, in een plaatsje genaamd Malcampée. Vanuit het centrum van Gedinne volg je de pijlen "Louette Saint-Pierre" en daarna "Ski de Fond".
In Gedinnes, is er picknicken toegestaan in de cafetaria waar je dranken en snacks (chips,...) zal vinden. Er is geen vestiaire, maar je kan er wel je schoenen achterlaten. 

La Malcampée
5575 Gedinne
Tel.: +32.472 09 05 27

Parapente:

Vanuit Beauraing ondernemen menige liefhebbers van parapente een geslaagde sprong. Zwevend roncirkelen, hoger en hoger,..zolang de thermique het toelaat, mooi en elegant, ook voor de toeschouwers,...

https://www.bvvf.be/flying_sites/beauraing/

Brouwerij Invectus

In het buitengewone kader van het bosmassief van de Croix-Scaille, stelt de ambachtelijke brouwerij Invictus haar deuren voor jou open.Je ontdekt er alles over de knowhow van de ambachtelijke brouwer en over de geschiedenis van die plek en van de 100% natuurlijke Invictus-bieren.

Facebook : https://www.facebook.com/brasserieinvictus

 

WANDELEN

Rechtsreeks van aan het huisje is er een mooie wandeling van 9.6 km volledig in het bos. Via het brugje over de rivier wandel je eerst door het bos omhoog tot je op een breed wandelpad komt. daar vertrek je naar links (rug naar chalet).

De wandeling is niet bewegwijzerd maar via de AllTrails app

hebben we deze vastgelegd

Daarnaast zijn er tal van bewegwijzerde wandelingen -fiets en mountainbike routes

https://www.alltrails.com/explore/recording/rondje-vanaf-natuurhuisje-charme-a-graide-8ae5780?p=-1

Check zeker eerst de jachtkalender in de maanden okt-nov-dec-jan

 

Charme à Graide ligt tussen Charme à Bouillon (20 min) en Charme à Vencimont (10 min).

Alle activiteiten vermeld onder Charme à Bouillon of Charme à Vencimont zijn perfect mogelijk wanneer u verblijft in Graide.