Luxe vakantiewoning of chalet in de Ardennen huren rechtstreeks van de eigenaar - met privé sauna en hottub (jacuzzi)

Vakantiehuis huren direct aan een riviertje en  het bos  in de Ardennen - Graide (Bièvre) - regio Bouillon 

NIEUW !!!

Charme à Graide is idyllisch en romantisch gelegen direct aan het water/een riviertje en in het bos.

Het chalet is ideaal voor2 tot 4 personen.

Via het brugje over de rivier loop je zo het bos in. 

Dankzij de grote raampartij is de verbondenheid met de natuur alom aanwezig.

Geniet van de pure natuur, en de stilte.....

Spot eekhoorntjes, wasberen, vossen, reën, of vogels,... vanuit je bed op de mezaninne  (dankzij de grote raampartij heb je direct zicht op de tuin en het achtergelegen bos - er komt al wel eens bezoek in de tuin om te drinken aan de rivier).

Zoek verkoeling in het riviertje op een warme zomerdag ...

Wordt wakker en hoor enkel de vogeltjes fluiten...

Nestel je gezellig in de bank bij de houtkachel op een koude winteravond....

 

GEEN wellness faciliteiten in dit huisje.

Omgeving

Talrijke ontspanningsmogelijkheden: boswandelingen, uitstappen te paard, of met de mountainbike (VTT). Afdalingen van de Semois per kayak. Geen zin om te wandelen ? Een ritje met een treintje langs een wildpark behoort tot de mogelijkheden. 

 

Rochehaut (op amper 15 km) is bekend om het legendarische uitzichtpunt naar het dorpje Frahan (UNESCO geklasseerd uitzicht), gelegen in een meander van de Semois. Er zijn horecazaken, winkeltjes, musea, een dierenpark en een toeristentreintje. 

 

Bouillon met zijn Chateau Fort, 17 kilometer van het huisje af, is zeker een bezoekje waard. 

De versterkte burcht van Bouillon was ooit de woonplek van de beroemde kruisvaarder Godfried van Bouillon. De burcht staat majestueus op een rots en torent hoog boven de meanderende Semois uit.

Deze toeristische plaats wordt beschouwd als de oudste feodale burcht van België. In de loop van de tijd werd het verbouwd tot dit onneembare fort. De architect Vauban van Lodewijk de Veertiende voerde er grote verbouwingswerken uit tijdens de oorlogen in die periode. 

Je kan de burcht bezoeken en er worden ook enkele activiteiten georganiseerd: 

 • roofvogelshows van 1 maart tot 11 november
 • tentoonstellingen
 • een bezoek aan de kelders waar de Oeillet du Château, een buitengewone kaas van de Bergerie d'Acremont, wordt gerijpt.
 • fakkeltochten

 

Jardin des Hiboux 

In de Jardin des Hiboux kan je 75 roofvogels van dichtbij ontmoeten. De vogelshow is al even adembenemend en brengt je hele gezin in vervoering

 • Je maakt kennis met de oehoe, de kerkuil, de buizerd, de arend, de gier en nog vele andere soorten
 • Je leert bij over hun jachttechnieken en hun bijzondere kenmerken.
 • Je woont een roofvogelshow bij.

Het geheim van de honing

Nadat je alle volières hebt gezien, vertelt een imker je meer over de geheimen van de honingproductie en over het leven van de bijen. Door het maken van uitstekende honing en het verhogen van het aantal bijenkasten werd hij de eerste professionele imker in België. Hij beheert  momenteel meer dan 200 bijenkasten verspreid over het land voor een jaarlijkse productie van meer dan 6 ton honing van 18 verschillende variëteiten.

Kom dan de boerderijdieren voeren: ezels, alpaca's, geiten, schapen, pony's...

https://www.jardindeshiboux.be/

 

Fondue-huifkar tocht - februari 2023

Beleef een unieke ervaring rond een tafel gevuld met een heerlijke maaltijd op een koets voortgetrokken door twee prachtige Ardense trekpaarden, op ontdekking in de Ardennen. 

Een verrassende excursie waarbij toerisme en lekker eten gecombineerd worden, Aangeboden door Chariot à fondue uit Porcheresse.

Ontdek het Ardense binnenland, het platteland rond Porcheresse op het ritme van de trekpaarden. De voorgestelde circuits leiden je langs Graides, Gembes, Our, de Col du Grinchi, Daverdisse... Neem plaats rond de tafel met vrienden of familie - tot 12 personen - en geniet van een gastronomische tocht van 2 à 3 uur.

 

Brouwerij Invectus

In het buitengewone kader van het bosmassief van de Croix-Scaille, stelt de ambachtelijke brouwerij Invictus haar deuren voor jou open.Je ontdekt er alles over de knowhow van de ambachtelijke brouwer en over de geschiedenis van die plek en van de 100% natuurlijke Invictus-bieren.

Facebook : https://www.facebook.com/brasserieinvictus

 

Leisteengroeve in Alle

Blauwe steen doet dromen en veel mensen zijn zich er niet van bewust dat de Ardennezen de eerste waren die het ontdekten en exploiteerden. Op de top van het charmante en levendige dorp Alle-sur-Semois heeft de mijn tientallen jaren lang voor het levensonderhoud van de gezinnen in de regio gezorgd. Het bedrijf sloot zijn deuren in 1948 na de succesvolle ontwikkeling van de buitenlandse en moderne productie.

Je betreedt het hart van de toenmalige, nog steeds intact gebleven, mijnwereld en herbeleeft het dagelijks leven van meerdere generaties mannen en hun vak.

Onder het toeziend oog van de vleermuizen dwaal je door mysterieuze gangen naar de betoverende lagune en herleef je een eeuw lokale industriële geschiedenis.

https://ardoisalle.be/nl/onthaal

 

De langlaufpistes van Croix-Scaille

De pistes bieden jou een sneeuwrijke uitstap aan tijdens je verblijf in de Ardennen. Kom er met de gehele familie sneeuwpret beleven. 

Pistes van Croix Scaille -503m - hoogte van 420 tot 503 meter
Deze vier mooie langlaufpistes (4, 7, 9 of 12 kilometer) liggen in het dorp Louette Saint-Pierre, in een plaatsje genaamd Malcampée. Vanuit het centrum van Gedinne volg je de pijlen "Louette Saint-Pierre" en daarna "Ski de Fond".
In Gedinnes, is er picknicken toegestaan in de cafetaria waar je dranken en snacks (chips,...) zal vinden. Er is geen vestiaire, maar je kan er wel je schoenen achterlaten. 

La Malcampée
5575 Gedinne
Tel.: +32.472 09 05 27

Parapente:

Vanuit Beauraing ondernemen menige liefhebbers van parapente een geslaagde sprong. Zwevend roncirkelen, hoger en hoger,..zolang de thermique het toelaat, mooi en elegant, ook voor de toeschouwers,...

https://www.bvvf.be/flying_sites/beauraing/

 

Kasteel van Sedan

Ontdek de reus van Sedan, een fort van 35 000 m² dat er bijna zes eeuwen geleden gebouwd werd. Dwaal langs de vestingmuren en treed in de voetsporen van de Prinsen La Marck en La Tour d’Auvergne. Herleef de Middeleeuwen dankzij ons circuit "1000 jaar geschiedenis"!

 

De Franse champagnestad Reims ligt op 1,5 uur rijden

In de omgeving kun je mooie wandelingen maken, zoals naar de ruïnes van Montragut en de restanten van het kasteel van Lyresse. Om ten volle van de verborgen plekjes van de Semoisvallei te genieten en het landschap te bewonderen, vaar eens de charmante rivier Semois af met een kajak of kano ( Kajak faciliteiten op amper 1 km van het huisje). Deze brengen je naar de meest schilderachtige plekjes van de Ardennen, daar waar de auto je niet brengen kan. 

 

Rochefort

Rochefort is gelegen aan het riviertje de Lomme en behoort tot de populairste plaatsen in de Ardennen. Op kleine afstand van Rochefort ligt het beroemde Parc National Lesse et Lomme. In dit park bevinden zich onder meer de Grotten van Han. Deze grotten zijn vele malen bekender dan de Grot van Lorette-Rochefort, echter, qua schoonheid doet de grot van Rochefort niet onder voor de grotten van Han. Zo heeft de Sabbatzaal een plafond van 30 meter hoog, waarin druipsteenformaties in verschillende kleurschakeringen voorkomen. Het is mogelijk om de grot door middel van een rondleiding te bezoeken. De grot is geopend van 1 april tot en met 31 oktober. Er zijn gecombineerde toegangsbewijzen voor een bezoek aan de grot en het nabijgelegen natuurreservaat van Han zodat u voordeliger uit bent.

 

Dinant

Op 45 min rijden ben je in Dinant.

De Wandeling naar het Kasteel van Vêves en Walzin is echt schitterend! Het is de perfecte combinatie van cultuur en natuur! En het is ook direct een pittige wandeling van ruim 15 km.  Maar je hebt natuurlijk geen haast dus geniet maximaal. Onderweg kom je langs de kastelen van Vêves en Walzin. Beide kastelen verkeren nog in een uitstekende staat! Het park van Furfooz, niet ver van Dinant, nodigt je uit om zijn archeologische, natuurlijke en geologische erfgoed te ontdekken tijdens een gezellige wandeling aan de rand van de Lesse.

 

Te bezichtigen

 • Kasteel van Bouillon
 • Archeoscoop in Bouillon
 • het ducalmuseum
 • le parc à Gibier
 • kasteel van Sedan
 • De abdij van Orval in de Ardennen bij de Gaume