Luxe verblijf in de Ardennen huren rechtstreeks van de eigenaar - met privé sauna en hottub ( jacuzzi)

Home » Charme à Vencimont » Activiteiten

Activiteiten Vencimont - Gedinne (Namen) 

Wielrennen / MTB:   Vencimont heeft 4 officieel uitgepijlde MTB routes .  Voor wielrenners biedt de omgeving landelijke wegen en flink wat hoogtemeters.

Kayaking / Canoing:     Op een half uur rijden kan je prachtig kanoën in de Semois.

Wandelen:  Er zijn vele wandelroutes rond en om Vencimont. Direct vanaf het huis begint een avontuurlijke route langs de Houille.  Grote kans dat u herten, zwijnen, vossen, wasberen of zelfs bevers tegen kunt komen.

Vissen: De rivier zit vol forel.

Forelvissen:
De Visvijver van Alain, Le Chabotais in Bièvre, kan privé gehuurd worden voor grote of kleine groepen.
http://www.ardennen-huis.be/OmgevingVrijeTijd/Forellenvissen.aspx


Activiteiten:
Bouillon ligt op 30 minuten met de auto, wordt gedomineerd door de middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon. De stad is een toeristisch centrum; in de zomer is er veel kampeertoerisme langs de rivier de Semois, die rond de oude stadskern kronkelt. 

Sprookjeswandeling in Laforêt, Mooiste dorpje van Wallonië ca 30 minuten met de auto. Leuke, korte, makkelijke wandeling voor kleuters en ook volwassenen waar je sprookjesfiguren tegenkomt.

Dinant (30 minuten met de auto) leuk stadje langs de Maas.

Bezienswaardigheden;

De citadel van Dinant, bereikbaar met de kabelbaan,

"Maison Leffe", in het oud klooster "Couvent de Bethléem",

Kerk “de Collegiale Onze-Lieve-Vrouw”,

De Abdij van Leffe, veel restaurantjes. Je kunt er ook waterfietsen of een bootje huren om over de Maas te varen.

De Grotten van Han-sur-Lesse (30 min met de auto) Ontdek de mysteries van de onderaardse wereld. In het dorpje Han-sur-Lesse, aan de poort naar de Ardennen en op ongeveer 30 min van Vencimont, schuilt een van de beroemdste grotten van ons continent, de Grot van Han. Ze is uitzonderlijk vanwege de schoonheid van haar kalkafzettingen en haar immense zalen, die het werk zijn van de Lesse, de rivier die helemaal door de kalkrots stroomt. Ook de Safari in het wildpark is zeer de moeite waard 

De Millenniumtoren of Toren van Gedinne is een uitkijktoren gebouwd in 2001, afgebroken in 2008 om veiligheidsredenen en weer heropgebouwd en geopend in juli 2012. De toren staat op het grondgebied van de gemeente Gedinne op een steenworp van de Franse grens.
De Millenniumtoren domineert het plateau van Croix Scaille, een dicht bebost gebied van 9000 hectare dat met zijn hoogte van 505 meter, het hoogste punt is van de provincie Namen.

 

Uitstap Fondry les Chiens

De Fondry des Chiens is een zinkgat in het Natuurpark Viroin-Hermeton. Het is een grote ravijnachtige put met grillige uitstekende rotspartijen gevormd door weggespoeld kalkgesteente waaruit eeuwenlang ijzerhoudend, ingespoeld mineraal ontgonnen werd. De wandeling start aan de kerk van Viroinval.

 

Rochefort

Rochefort is gelegen aan het riviertje de Lomme en behoort tot de populairste plaatsen in de Ardennen. Op kleine afstand van Rochefort ligt het beroemde Parc National Lesse et Lomme. In dit park bevinden zich onder meer de Grotten van Han. Deze grotten zijn vele malen bekender dan de Grot van Lorette-Rochefort, echter, qua schoonheid doet de grot van Rochefort niet onder voor de grotten van Han. Zo heeft de Sabbatzaal een plafond van 30 meter hoog, waarin druipsteenformaties in verschillende kleurschakeringen voorkomen. Het is mogelijk om de grot door middel van een rondleiding te bezoeken. De grot is geopend van 1 april tot en met 31 oktober. Er zijn gecombineerde toegangsbewijzen voor een bezoek aan de grot en het nabijgelegen natuurreservaat van Han zodat u voordeliger uit bent.

 

Dinant

Op 45 min rijden ben je in Dinant.

De Wandeling naar het Kasteel van Vêves en Walzin is echt schitterend! Het is de perfecte combinatie van cultuur en natuur! En het is ook direct een pittige wandeling van ruim 15 km.  Maar je hebt natuurlijk geen haast dus geniet maximaal. Onderweg kom je langs de kastelen van Vêves en Walzin. Beide kastelen verkeren nog in een uitstekende staat! Het park van Furfooz, niet ver van Dinant, nodigt je uit om zijn archeologische, natuurlijke en geologische erfgoed te ontdekken tijdens een gezellige wandeling aan de rand van de Lesse.