Home » Charme à Vencimont » Activiteiten

Activiteiten Vencimont - Gedinne (Namen) 

Wielrennen / MTB:   Vencimont heeft 4 officieel uitgepijlde MTB routes .  Voor wielrenners biedt de omgeving landelijke wegen en flink wat hoogtemeters.

Kayaking / Canoing:     Op een half uur rijden kan je prachtig kanoën in de Semois.

Wandelen:  Er zijn vele wandelroutes rond en om Vencimont. Direct vanaf het huis begint een avontuurlijke route langs de Huille.  Grote kans dat u herten, zwijnen, vossen of zelfs bevers tegen kunt komen.

Vissen: De rivier zit vol forel.

Activiteiten:
Bouillon ligt op 30 minuten met de auto, wordt gedomineerd door de middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon. De stad is een toeristisch centrum; in de zomer is er veel kampeertoerisme langs de rivier de Semois, die rond de oude stadskern kronkelt. 

Sprookjeswandeling in Laforêt, Mooiste dorpje van Wallonië ca 30 minuten met de auto. Leuke, korte, makkelijke wandeling voor kleuters en ook volwassenen waar je sprookjesfiguren tegenkomt.

Dinant (30 minuten met de auto) leuk stadje langs de Maas.

Bezienswaardigheden;

De citadel van Dinant, bereikbaar met de kabelbaan,

"Maison Leffe", in het oud klooster "Couvent de Bethléem",

Kerk “de Collegiale Onze-Lieve-Vrouw”,

De Abdij van Leffe, veel restaurantjes. Je kunt er ook waterfietsen of een bootje huren om over de Maas te varen.

De Grotten van Han-sur-Lesse (30 min met de auto) Ontdek de mysteries van de onderaardse wereld. In het dorpje Han-sur-Lesse, aan de poort naar de Ardennen en op nauwelijks een uur van Brussel, schuilt een van de beroemdste grotten van ons continent, de Grot van Han. Ze is uitzonderlijk vanwege de schoonheid van haar kalkafzettingen en haar immense zalen, die het werk zijn van de Lesse, de rivier die helemaal door de kalkrots stroomt. Ook de Safari in het wildpark is zeer de moeite waard 

De Millenniumtoren of Toren van Gedinne is een uitkijktoren gebouwd in 2001, afgebroken in 2008 om veiligheidsredenen en weer heropgebouwd en geopend in juli 2012. De toren staat op het grondgebied van de gemeente Gedinne op een steenworp van de Franse grens.
De Millenniumtoren domineert het plateau van Croix Scaille, een dicht bebost gebied van 9000 hectare dat met zijn hoogte van 505 meter, het hoogste punt is van de provincie Namen.