Luxe vakantiewoning of chalet in de Ardennen huren rechtstreeks van de eigenaar - met privé sauna en hottub (jacuzzi)

Charmeverblijf - wellness Ardennen - sauna en hottub(jacuzzi)

Gelegen in het weelderig groene Vencimont (bebost gebied), met een panoramisch uitzicht over de omgeving. Vencimont ligt vlakbij GEDINNE en het hoogste punt van Namen. Hou je van rust en natuur dan is dit iets voor jou. De tuin is volledig omheind    (dog proof). Vencimont is een parel verzonken in het reliëf en omgeven door bossen. Er zijn restaurantjes, bakker en beenhouwer in het dorp op amper 1km. 

Het chalet ligt verborgen in de heuvels in het pittoreske plaatsje Vencimont, met steden als Rochefort, Han, Dinant en Bouillon in de directe omgeving.  De vakantiewoning is gelegen in een rustig straatje op de top van de vallei met een adembenemend uitzicht.

Met zijn warm interieur, de grote omheinde tuin , de privé sauna en panoramische hottub is deze chalet de perfecte plek voor een ontspannen vakantie in de Ardennen. Alles is aanwezig voor een luxe en wellness verblijf in de Ardennen.
Bij aankomst heb je meteen een thuis gevoel. De woonkamer heeft een smaakvolle inrichting en de houtkachel maakt het tot een knusse ruimte voor gezellige winteravonden bij het haardvuur.  Vanuit de woonkamer met houtkachel kijkt u over de vallei naar beneden.
Koken is hier een plezier dankzij de super uitgeruste  keuken en het contact met de living.
De grote raampartijen met uitzicht op de Ardense hooglanden rondom bezorgen je een enorm gevoel van vrijheid en rust.
In de grote tuin is het aangenaam vertoeven. Geniet van een moment van ontspanning terwijl de kinderen of honden ravotten in de volledig omheinde tuin. Verkoeling kan je vinden in de rivier vlakbij.

Meer dan 400 kilometers uitgestippelde paden brengen de wandelaars, mountainbikers en ruiters naar de meest verborgen plekken.  Rechtstreeks van aan het huisje vertrekken er verschillende wandelingen, goed voor dagen wandelplezier waarbij je zelden iemand tegenkomt. Je kan er prachtig wandelingen langs kleine rivieren en beken in de valleien van de rivier La Houille die wachten om ontdekt te worden.

Omgeving

Vencimont is een dorpje in de provincie Namen en maakt deel uit van de gemeente Gedinne, waar tal van bewegwijzerde wandelingen en mountainbikeroutes te vinden zijn. Het is één van de laatste plekjes vooraleer de grens met Frankrijk over te steken. Het is de uitgelezen plek om per fiets of te voet de prachtige natuur van de Belgische Ardennen te verkennen. Bovendien ligt Vencimont op slecht een 30-tal minuutjes van Rochefort en Bouillon en amper 15km van Givet

De rivier "La Houille" 

Deze heldere en ongerepte rivier brengt u langs eigenaardige rotsen met soms vreemde grillige vormen zoals "La Tête de Chien" of grotten zoals de Chambre du Curé . De rivier zit bovendien vol forel.

Gedinne:

Gedinne is met la Croix-Scaille, het dak van de provincie Namen, een massief op 505 meter, tijdens de oorlog een weerstandsnest, nu een paradijs voor natuurliefhebbers.

Bovendien is la Croix-Scaille het centrum van prachtige wandelingen zodat u de rijkdom aan flora en fauna kunt ontdekken. Dit mooie gebied kunt u goed bekijken vanaf een 60 meter hoge uitkijktoren, de Tour du Milenaire, die gratis toegankelijk is voor het publiek.

De langlaufpistes van Croix-Scaille

De pistes bieden jou een sneeuwrijke uitstap aan tijdens je verblijf in de Ardennen. Kom er met de gehele familie sneeuwpret beleven. 

Pistes van Croix Scaille -503m - hoogte van 420 tot 503 meter
Deze vier mooie langlaufpistes (4, 7, 9 of 12 kilometer) liggen in het dorp Louette Saint-Pierre, in een plaatsje genaamd Malcampée. Vanuit het centrum van Gedinne volg je de pijlen "Louette Saint-Pierre" en daarna "Ski de Fond".

Parapente:

Vanuit Beauraing ondernemen menige liefhebbers van parapente een geslaagde sprong. Zwevend roncirkelen, hoger en hoger,..zolang de thermique het toelaat, mooi en elegant, ook voor de toeschouwers,...

https://www.bvvf.be/flying_sites/beauraing/

Givet

Op amper 15 km van het huisje kan het prachtige harmonieuze Givet bewonderd worden  met zijn schitterende gevels, de Overwinningstoren, de heilige Hilariuskerk (église Saint-Hilaire) en de hooggelegen burcht. De indrukwekkende burcht van Charlemont die de vallei overheerst werd gebouwd door Charles Quint in de 16de eeuw, en vervolgens versterkt door Vauban in de 17de eeuw. Onderaan de burcht ligt de Overwinningstoren (tour Victoire), voormalige burchttoren van het kasteel van de graven van la Marck, dat uit de 14de en 15de eeuw dateert.

 

Uitstap Fondry les Chiens

De Fondry des Chiens is een zinkgat in het Natuurpark Viroin-Hermeton. Het is een grote ravijnachtige put met grillige uitstekende rotspartijen gevormd door weggespoeld kalkgesteente waaruit eeuwenlang ijzerhoudend, ingespoeld mineraal ontgonnen werd. De wandeling start aan de kerk van Viroinval.

 

Rochefort

Rochefort is gelegen aan het riviertje de Lomme en behoort tot de populairste plaatsen in de Ardennen. Op kleine afstand van Rochefort ligt het beroemde Parc National Lesse et Lomme. In dit park bevinden zich onder meer de Grotten van Han. Deze grotten zijn vele malen bekender dan de Grot van Lorette-Rochefort, echter, qua schoonheid doet de grot van Rochefort niet onder voor de grotten van Han. Zo heeft de Sabbatzaal een plafond van 30 meter hoog, waarin druipsteenformaties in verschillende kleurschakeringen voorkomen. Het is mogelijk om de grot door middel van een rondleiding te bezoeken. De grot is geopend van 1 april tot en met 31 oktober. Er zijn gecombineerde toegangsbewijzen voor een bezoek aan de grot en het nabijgelegen natuurreservaat van Han zodat u voordeliger uit bent.

 

Dinant

Op 45 min rijden ben je in Dinant.

De Wandeling naar het Kasteel van Vêves en Walzin is echt schitterend! Het is de perfecte combinatie van cultuur en natuur! En het is ook direct een pittige wandeling van ruim 15 km.  Maar je hebt natuurlijk geen haast dus geniet maximaal. Onderweg kom je langs de kastelen van Vêves en Walzin. Beide kastelen verkeren nog in een uitstekende staat! Het park van Furfooz, niet ver van Dinant, nodigt je uit om zijn archeologische, natuurlijke en geologische erfgoed te ontdekken tijdens een gezellige wandeling aan de rand van de Lesse.