Chalet Ardennen - honden welkom

Charme à Vencimont is gelegen in een bosrijk gebied in de Ardennen - in de vallei van de Houille (op 30 minuten rijden van onze luxe vakantiewoning "Charme à Bouillon").

Vencimont is een parel verzonken in het reliëf en omgeven door bossen. Op het dorpsplein troont de oude smidse waarin het plaatselijk bureau voor toerisme is ondergebracht. Er zijn restaurantjes, bakker en beenhouwer  in het dorp.

Meer dan 400 kilometers uitgestippelde paden brengen de wandelaars, mountainbikers en ruiters naar de meest verborgen plekken. De cultuurliefhebbers vinden er zonder twijfel hun weg naar het Interpretatiecentrum, de bioscoop en het klein landelijk patrimonium.

Het huisje zelf is gelegen op een berg  in een klein rustig straatje op enkele minuten wandelen van de rivier en de bossen.

Vanuit het huisje geniet je van een prachtig zicht op de vallei van de Houille.

Ook uw hond zal hier genieten van de volledig omheinde tuin (dog proof) en hij vind zwemgelegenheid in de rivier.

 

De rivier "La Houille" :

Deze heldere en ongerepte rivier brengt u langs eigenaardige rotsen met soms vreemde grillige vormen zoals La Tête de Chien of grotten zoals de Chambre du Curé .

De rivier zit bovendien vol forel.

 

Gedinne:

Gedinne is met la Croix-Scaille, het dak van de provincie Namen, een massief op 505 meter, tijdens de oorlog een weerstandsnest, nu een paradijs voor natuurliefhebbers.

Bovendien is la Croix-Scaille het centrum van prachtige wandelingen zodat u de rijkdom aan flora en fauna kunt ontdekken. Dit mooie gebied kunt u goed bekijken vanaf een 60 meter hoge uitkijktoren, de Tour du Milenaire, die gratis toegankelijk is voor het publiek.

Givet (het mooiste dorpje van Namen)

Op amper 15 km van het huisje kan het prachtige harmonieuze Givet bewonderd worden  met zijn schitterende gevels, de Overwinningstoren, de heilige Hilariuskerk (église Saint-Hilaire) en de hooggelegen burcht. De indrukwekkende burcht van Charlemont die de vallei overheerst werd gebouwd door Charles Quint in de 16de eeuw, en vervolgens versterkt door Vauban in de 17de eeuw. Onderaan de burcht ligt de Overwinningstoren (tour Victoire), voormalige burchttoren van het kasteel van de graven van la Marck, dat uit de 14de en 15de eeuw dateert.