Chalet Ardennen - honden welkom

Charme à Vencimont is gelegen in een bosrijk gebied in de Ardennen - in de vallei van de Houille (op 30 minuten rijden van onze luxe vakantiewoning "Charme à Bouillon").

Vencimont is een parel verzonken in het reliëf en omgeven door bossen. Op het dorpsplein troont de oude smidse waarin het plaatselijk bureau voor toerisme is ondergebracht. Er zijn restaurantjes, bakker en beenhouwer  in het dorp.

Meer dan 400 kilometers uitgestippelde paden brengen de wandelaars, mountainbikers en ruiters naar de meest verborgen plekken. De cultuurliefhebbers vinden er zonder twijfel hun weg naar het Interpretatiecentrum, de bioscoop en het klein landelijk patrimonium.

Het huisje zelf is gelegen op een berg  in een klein rustig straatje op enkele minuten wandelen van de rivier en de bossen.

Vanuit het huisje geniet je van een prachtig zicht op de vallei van de Houille.

Ook uw hond zal hier genieten van de volledig omheinde tuin (dog proof) en hij vind zwemgelegenheid in de rivier.

 

De rivier "La Houille" :

Deze heldere en ongerepte rivier brengt u langs eigenaardige rotsen met soms vreemde grillige vormen zoals La Tête de Chien of grotten zoals de Chambre du Curé .

De rivier zit bovendien vol forel.

 

Gedinne:

Gedinne is met la Croix-Scaille, het dak van de provincie Namen, een massief op 505 meter, tijdens de oorlog een weerstandsnest, nu een paradijs voor natuurliefhebbers.

Bovendien is la Croix-Scaille het centrum van prachtige wandelingen zodat u de rijkdom aan flora en fauna kunt ontdekken. Dit mooie gebied kunt u goed bekijken vanaf een 60 meter hoge uitkijktoren, de Tour du Millenaire, die gratis toegankelijk is voor het publiek.

Givet (het mooiste dorpje van Namen)

Op amper 15 km van het huisje kan het prachtige harmonieuze Givet bewonderd worden  met zijn schitterende gevels, de Overwinningstoren, de heilige Hilariuskerk (église Saint-Hilaire) en de hooggelegen burcht. De indrukwekkende burcht van Charlemont die de vallei overheerst werd gebouwd door Charles Quint in de 16de eeuw, en vervolgens versterkt door Vauban in de 17de eeuw. Onderaan de burcht ligt de Overwinningstoren (tour Victoire), voormalige burchttoren van het kasteel van de graven van la Marck, dat uit de 14de en 15de eeuw dateert.


Activiteiten

Wielrennen / MTB:   Vencimont heeft 4 officieel uitgepijlde MTB routes .  Voor wielrenners biedt de omgeving landelijke wegen en flink wat hoogtemeters.

Kayaking / Canoing:     Op een half uur rijden kan je prachtig kanoën in de Semois.

Wandelen:  Er zijn vele wandelroutes rond en om Vencimont. Direct vanaf het huis begint een avontuurlijke route langs de Huille.  Grote kans dat u herten, zwijnen, vossen of zelfs bevers tegen kunt komen.

Vissen: De rivier zit vol forel.

Attracties
Bouillon ligt op 30 minuten met de auto, wordt gedomineerd door de middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon. De stad is een toeristisch centrum; in de zomer is er veel kampeertoerisme langs de rivier de Semois, die rond de oude stadskern kronkelt. 

Sprookjeswandeling in Laforêt, Mooiste dorpje van Wallonië ca 30 minuten met de auto. Leuke, korte, makkelijke wandeling voor kleuters en ook volwassenen waar je sprookjesfiguren tegenkomt.

Dinant (30 minuten met de auto) leuk stadje langs de Maas.

Bezienswaardigheden;

De citadel van Dinant, bereikbaar met de kabelbaan,

"Maison Leffe", in het oud klooster "Couvent de Bethléem",

Kerk “de Collegiale Onze-Lieve-Vrouw”,

De Abdij van Leffe, veel restaurantjes. Je kunt er ook waterfietsen of een bootje huren om over de Maas te varen.

De Grotten van Han-sur-Lesse (30 min met de auto) Ontdek de mysteries van de onderaardse wereld. In het dorpje Han-sur-Lesse, aan de poort naar de Ardennen en op nauwelijks een uur van Brussel, schuilt een van de beroemdste grotten van ons continent, de Grot van Han. Ze is uitzonderlijk vanwege de schoonheid van haar kalkafzettingen en haar immense zalen, die het werk zijn van de Lesse, de rivier die helemaal door de kalkrots stroomt. Ook de Safari in het wildpark is zeer de moeite waard 

De Millenniumtoren of Toren van Gedinne is een uitkijktoren gebouwd in 2001, afgebroken in 2008 om veiligheidsredenen en weer heropgebouwd en geopend in juli 2012. De toren staat op het grondgebied van de gemeente Gedinne op een steenworp van de Franse grens.
De Millenniumtoren domineert het plateau van Croix Scaille, een dicht bebost gebied van 9000 hectare dat met zijn hoogte van 505 meter, het hoogste punt is van de provincie Namen.